Ripari on siis just sulle!

Vuonna 2018 järjestettäviin rippikouluihin kutsutaan kaikki 15 vuotta täyttävät nuoret. Jos siis olet syntynyt vuonna 2003, on sinun aikasi ottaa paikkasi vuosisatoja vanhassa ketjussa!

Mikä rippikoulu?

Rippikoulu on seurakunnan kasteopetusta siitä, mitä kristillinen usko merkitsee ja lahjottaa ihmiselle. Rippikoulun voit käydä, vaikka sinua ei olisi kastettu tai et kuuluisi kirkkoon. Tällöin kaste on rippikoulun jälkeen ennen konfirmaatiota.

Rippikoulut alkavat tammikuussa ja huipentuvat konfirmaatioon. Keväällä jokaisella ryhmällä on omia tapaamisia, ja suurin osa leirimuotoisista intensiivijaksoista ajoittuu kesälle. Rippikoulua kutsutaankin usein puolen vuoden matkaksi.

Teemariparit vuonna 2018

Talvirippikoulun intensiivijakso on koulujen talviloman aikaan. Rippikoulu toteutetaan yhteistyössä muiden Espoon suomenkielisten seurakuntien kanssa omassa leirikeskuksessamme (Velskola, Hila tai Hvittorp).

Musiikkirippikoulu on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita musiikista. Soitat tai laulat, tule mukaan.

Cityrippikoulun intensiivijakso on Tapiolan kirkolla päivisin. Rippikouluun kuuluu 1–2 retkipäivää.

Seikkailurippikoulu sisältää seikkailullista toimintaa. Leirikeskuksen ohella liikumme maastossa ja yövymme siellä teltoissa. Rippikoulun toteuttavat yhdessä Olarin ja Tapiolan seurakunnat.

Rippikouluun muualle kuin Espooseen?

Rippikoulun voit käydä myös muualla kuin omassa seurakunnassasi, esimerkiksi jonkin kristillisen järjestön järjestämänä. Ilmoittaudu tällöin rippikoulusi lisäksi oman seurakuntasi tutustumisjaksolle. Ilmoittautumislinkki löytyy "Riparit 2018"-osiosta.

Lisätietoja

Lisätietoja rippikoulusta, leiripaikoista, maksuista, turvallisuudesta ja muusta rippikouluun liittyvästä löydät osoitteesta espoonriparit.fi Sivulta löytyy myös erikseen Tapiolan seurakunnan ripareista infoa.

Voit myös olla yhteydessä Tapiolan seurakunnan rippikoulupappiin Erika Kallioon, p. 040 547 1864, erika.kallio@evl.fi